lördag 1 januari 2011

Gott nytt år =)

Nu ska man lära sig skriva 2011. Alltid lika knepigt det där i början av året. Kan inte direkt säga att jag tycker att det nyss var gott nytt 2010 för detta året har nog varit riktigt långsamt. Dels pga arbetslösheten och sen har man ju faktiskt hunnit med en hel del saker som har gjort att det känns som ett långt år. T ex min första utlandsresa och en massa andra "mindre" resor och ett lyckat resultat av Amazonen. Jag får kanske göra ett bildkollage från året som har gått =)


Igår blev en dag först med lite bobåkande tillsammans med lillbrorsan och sen gick vi upp en sväng i utkikstornet. Var riktigt kul att åka utför den hyfsat branta backen på Omberget. Från bobåkningen blev det inga bilder men kameran fick istället följa med upp till tornet =) Dock tycker jag att det är grymt svårt att känna vad som gör en bild bättre. Här är två varianter av samma bild. Tycker båda är effektfulla men vet inte vilken som är vassare. Några kommentarer kanske?

Sen på kvällen blev det gott att äta och dricka tillsammans med Gabriella, Erik, Amanda och Emil. Den här bilden säger väl det mesta. Kameran inställd på manuella inställningar och man kan väl säga att iso 100, F14 inte är det bästa för att fota inomhus en sån kväll och det resulterade i en slutartid på 13 sekunder. Är väl ganska lagomt? =)

1 kommentar:

 1. Gillar den "nedre" av de två bilderna. Sjysst utsikt!
  Jodå. Objektivet är lite begränsat i omfång. Men är visst byggt som en stridsvagn och med den underbara, supersnabba och ljudlösa USM motorn. Gillar även att man kan ratta in skärpan med en ordentlig "ring"...
  Väntar tills den hamnar under 6000...
  God fortsättning!

  /// Robban
  http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=31801

  SvaraRadera