tisdag 25 januari 2011

matteplugg o bilmek

I söndags blev det panikplugga matte som jag hade kvar att göra innan måndagslektionen. Hann med nästan allt och ska väl nu försöka ta tag i matten lite tidigare än att sitta på söndagskvällarna och tokplugga. Än så länge är det inga bekymmer att hänga med  i genomgångarna så Matte B verkar ju inte helt omöjligt :P Just nu verkar det rätt så enkelt. Gäller bara att komma ihåg grunderna i matte först..

Nu i veckan har jag hunnit med två garagedagar och fått en del saker gjorda. Mest bara småsaker men
ändå i rätt riktning. Audin fick nerslag på för höga halvljus även fast jag skyllde på att jag hade en omgång vinterdäck i skuffen. Han sa att det inte skulle göra så mycket men tror ändå inte på det. Justerade ju in dom rätt förra året och tror det inte har hänt så mycket med inställningen. Nåja.. In med bilen i garaget. Märkte upp på väggen vars halvljuset låg och lastade ur däcken. Mycket riktigt så sjönk halvljuset ganska mycket.
Tog dock ändå lös lamporna för att åtgärda justeringen så att den går att justera om man skulle få problem igen. Drog även ner inställningen något lägre än vad den var innan och ska åka in nånstans och få den kollad och sen göra om besiktningen och hoppas på att få godkänt.

Har även hunnit med att småfixa med sciroccon och fixat till alufälgar med vinterdäck och monterat dit framrutan lite tillfälligt. Fått ta ut den och lufta den för att se vad mer som behöver åtgärdas. Det jag vet om som måste fixas är en spärr för backväxeln och en massa oljud och skrammel. Vissa från avgassystemet och annat från inredningen. Det är väl sånt man får ta eftersom. Annars verkar den gå ganska bra och är hyfsat pigg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar