torsdag 3 juni 2010

tiden rusar iväg

Var ju ett bra tag sen det hände nåt här men så kan det bli ibland =) Det känns som det verkligen har varit fullt upp och jag hinner inte ens med hälften av det som borde göras. Känns som nästa tvprogram som dyker upp är Arga mekanikern eller nåt sånt.

I fredags blev det iaf att köra ner pvn till farsan för att försöka få någon ordning på den. Den gick ju som sagt riktigt dåligt. Det blev så roligt att det blev stressmek ute i regnet. Bytlånade hela fördelararmen och lock o kablar från amazonen. Till och med tändspolen prövade jag från amazonen utan att det blev någon skillnad. Slutade med att jag körde hem den och den gick inte alls särskilt bra.

Lördagen kommer blev väl hyfsat lugn. Det blev en stadstur och handlade lite saker. På kvällen blev det en till stadstur med ännu mer nöje och slutade med att tjuvlyssna lite på Europe i kylan.

På söndagen ställdes klockan hyfsat tidigt för Malåresa. När vi passerade skellefteå stannade vi till för att få köpa 3 förgasare av Peter från amazonforumet. Misstänkte ju att min förgasare inte var frisk så tänkte att det kanske kan gå att plocka ihop något. Blev även ett lyktglas. Blev suveränt på pvn. Tack Peter =) Dock är det inte exakt samma modell men det blev fräscht =) Sen vidare till Malå. Lämnade en massa prylar och fikade och grattade och åt mat. Installerade Battlefield 1942 till Wilhelm. Han blev nog nöjd =) På hemvägen passerade vi skellefteå ytterligare en gång och då blev det robbans tur att få påhälsning. Riktigt läcker lägenhet faktiskt och en riktigt fin Amazon han har =)

Sen har veckan rullat på. Har försökt hitta felet på pvn utan direkt framgång tills igårkväll när jag fick några tips och faktiskt lite hjälp. Det var helt enkelt ventilspelet som var för tight. Nu går den som en klocka. Efter lite grovinställt ventilspel så tickar den på en hel del men det ska åtgärdas när jag känner att det lugnat ner sig lite. Känns skönt att bilen kan rulla någorlunda säkert för imorn när balen är och jag lovat att jag ska köra en av Gabbys lagkompisar och hennes kille.
Ikväll har det blivit tvätt och urstädning av pvn så den ser fräsch ut och så har jag gjort en liten provisorisk lagning av min blinkerslampa. Ser ganska vettigt ut men får ta o mig i kragen och beställa det riktigt glaset snart känner jag. Måste ju beställa efter lite delar till amazonen också så jag kan göra klart den.

Tänkte avsluta detta superlånga inlägg med ett fränt moln som jag tog kort på när vi åkte hem från Malå och var på väg till skellefteå. Det roliga med detta moln var att det inte var ensamt. Det fanns 2 likadana till på varsin sida om molnet i en formation såg det ut som.


Godnatt

2 kommentarer:

 1. Skönt när problemen löser sej på ett smidigt sätt...
  Kunde ju bjudit på något när ni var förbi...
  Riktigt coolt moln du lyckats fånga!

  SvaraRadera
 2. Jojo ("Gabbes kompis")7 juni 2010 22:31

  Superstort tack för att du körde oss på balen :) Det var toppen! Grymt snygg bil också!

  SvaraRadera